Zoek een gesneuvelde in het Belgian War Dead Register

War Dead Register

Het Belgian War Dead Register zoekt hulp

Nu bijna 58.000 gesneuvelden in het War Dead Register zijn vermeld, duiken ook meer gesneuvelden op over wie de beschikbare informatie zeer summier is. Door beperkt bronmateriaal blijkt het niet mogelijk om de achtergrond van deze gesneuvelden weer te geven.

Plaatselijke onderzoekers nemen vaak gesneuvelden als onderwerp. Hierdoor beschikken zij over waardevolle informatie die ons kan helpen om de hiaten in het War Dead Register in te vullen.

Hoe werkt het?

1. Vul op de homepage in het vakje ‘begraafplaats’ het woordje info in. U kan deze combineren met andere zoekmogelijkheden zoals geboorteplaats, datum, enz.

2. Zoek een gesneuvelde van deze lijst op via het War Dead Register en ontdek welke informatie er nog ontbreekt.

3. Stuur een e-mail naar wardeadregister@warheritage.be als u over bijkomende informatie beschikt.

Dankzij uw hulp kunnen wij het War Dead Register aanvullen.

Wat is het Belgian War Dead Register?

Hoeveel Belgische soldaten sneuvelden tijdens de verschillende oorlogen? Hoeveel inwoners van mijn gemeente? Wat deden ze vóór de oorlog? Hoe en waar zijn ze gesneuveld?
Het Belgian War Dead Register streeft ernaar zoveel mogelijk biografische gegevens over elke gesneuvelde weer te geven, bijvoorbeeld: geboorteplaats, geboortedatum, kinderen, militaire graad, begraafplaats, enzovoort. Bij de meeste gesneuvelden kan je ook het originele kaartje uit het archief van de dienst Oorlogsgraven bekijken. Het Belgian War Dead Register bevat ook meer dan 10.000 foto’s.
Dit alles vind je in het War Dead Register, de online gegevensbank van het War Heritage Institute. Met originele fiches van gesneuvelde militairen. Van 1914 – 1918 en 1940 – 1945 vind je nu de namen en gegevens van de gesneuvelden. De datums waar tussen militairen sneuvelden is wettelijk vastgelegd. Voor de Eerste Wereldoorlog is dit tussen 4 augustus 1914 en 30 september 1919 en voor de Tweede Wereldoorlog tussen 27 augustus 1939 en 2 september 1945. Iedereen voor of na deze datums wordt niet beschouwd als gesneuveld. Als deze toch begraven liggen op een militaire begraafplaats of een militair ereperk worden ze wel opgenomen in het WDR, maar met de vermelding dat ze niet worden erkend als gesneuvelde.